м. Суми, вул. Харкiвська, 35

788-888 (багатоканальний)

dszn@smr.gov.ua

Соціальний захист ветеранів на порядку денному роботи Сумської міської організації ветеранів України

У День пам’яті та примирення, який відзначається в Україні 8 травня, на засідання пленуму зібралися члени Сумської міської організації ветеранів України.

Життя  людей поважного віку захоплює і викликає пошану. Бойові звершення  та трудові досягнення багатьох із них вже стали легендою та взірцем для наслідування для майбутніх поколінь українців.

Сумська міська організація ветеранів України здійснює свою діяльність об’єднуючи в своїх рядах покоління, які захистили нашу землю від нацистських окупантів і відбудували могутню країну, самовіддано працювали задля зміцнення її економіки та добробуту, брали участь в громадсько-політичному житті.

Як зазначає голова організації В’ячеслав НИЧИПОРЕНКО головні зусилля діяльності організації спрямовуються на питання соціального захисту ветеранів війни та праці, військово-патріотичного виховання підростаючого покоління, згуртування ветеранів війни і залучення їх до активної громадської діяльності. Не залишаються осторонь ветерани при упорядкуванні  пам’ятників, обелісків, пам’ятних місць і братських могил полеглих воїнів у роки Другої світової війни. За час роботи організації велика робота проводилась із розшуку сумчан, які, на жаль, не повернулися з бойових доріг.

На зустрічі представлено новостворену громадську організацію «Ветеранський простір Сумщини» (голова Олександр МОРДВАНЮК). З метою залучення ветеранських організацій до громадського і політичного життя прийнято рішення щодо включення її до складу міської організації ветеранів.

З-поміж іншого, працівники департаменту соціального захисту населення надали роз’яснення та індивідуальні консультації щодо соціального захисту ветеранів та членів їх сімей, отримання соціальних послуг, пільг та компенсацій, передбачених цільовими програмами громади.