м. Суми, вул. Харкiвська, 35

788-888 (багатоканальний)

dszn@smr.gov.ua

Активність «Кроки до допомоги» привертає увагу суспільства до проблем насильства

Під час проведення у Сумській міській територіальній громаді Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», за ініціативи заступника міського голови Віри Мотречко, на центральній алеї Парку культури та відпочинку розташували активність «Кроки до допомоги».

Мета цієї акції – привернути увагу людей до проблеми насильства в Україні та збільшення злочинів насильства під час війни, підвищити обізнаність про види насильства, дізнатися шляхи допомоги постраждалим, а також про сервіси, які надають таку підтримку. Проводиться акція у межах партнерства у Проєкті UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення «Міста та громади вільні від домашнього насильства».

Маршрутом постраждалої особи «Acting for survivors» може пройти кожен: дізнатись реальні історії людей, які зазнали домашнього насильства або насильства за ознакою статі, за допомогою Qr-кодів, встановлених на шляху маршруту, ознайомитись із сервісами допомоги постраждалим. Активність «Кроки до допомоги» має на меті надати можливість кожному зрозуміти, що допомога завжди поруч, а звернення за допомогою – це простий крок.